015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Washington DC

Washington DC, Verenigde Staten van Amerika

Bezoek Washington DC, de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika. Tijdens deze interessante citytrip kan je iconische monumenten en musea bezoeken langs de National Mall om zo meer te leren over de geschiedenis van de USA en deze stad. Bovendien is Washington DC de stad van iconen zoals het Witte Huis, het Capitool en het Washington Monument. Bezoek ook zeker het restaurant Ben’s Chili Bowl voor een milkshake en chili dog en geniet terwijl van een avondje in de hippe wijken. De beste reistijd voor Washington DC is van september tot november en van maart tot mei. Ideaal dus voor een citytrip met vrienden of de familie!

Top 3 hotels

Beacon Hotel & Corporate Quarters ****

 • Modern hotel in het hart van de stad
 • Gelegen op wandelafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden
 • Er zijn kamers beschikbaar met een kitchenette
 • Inclusief ontbijt

Lyle Washington DC ****

 • Gelegen op 5 minuten wandelen van Dupont Circle
 • Gelegen op 2,5 kilometer van de National Mall
 • Het hotel ligt op 5 minuten rijden van het Witte Huis
 • Ontbijt inbegrepen

Capital Hilton ****

 • Historisch hotel gelegen in het centrum van de stad
 • Gelegen op 2 straten van het Witte Huis
 • Op 1 kilometer bereikt u het Washington Convention Center
 • Ontbijt inbegrepen

Top 3 excursies

De top 3 van de beste attracties in Washington DC volgens TripAdvisor.

Lincoln Memorial

Lincoln Memorial

Bezoek het Lincoln Museum, dat gemodelleerd is naar het Parthenon uit Athene. President Abraham Lincoln staat bekend als de afschaffer van de slavernij in de Verenigde Staten. Nadien bracht hij het verscheurde land – door de Amerikaanse Burgeroorlog van 1861 tot 1865 – weer bij elkaar. Net voor het einde van deze Burgeroorlog tussen noord en zuid, werd Abraham Lincoln vermoord. Bezoek het witmarmeren Lincoln Memorial (uit 1922) dat bedoeld is om te imponeren en te inspireren.

Het Witte Huis

Het Witte Huis

Ga tijdens je citytrip ook eens op verkenning langs het Witte Huis. Dit gebouw telt zes verdiepingen en heeft 132 kamers. Bovendien is dit de woon- en werkplek van de huidige president van de Verenigde Staten. In 1791 gaf president George Washington de opdracht tot de bouw van het Witte Huis . Voor buitenlandse toeristen is het helaas niet meer mogelijk om het Witte Huis te bezoeken, maar wel het Visitor Center er tegenover. Hier kan je items bezoeken zoals het Witte Huis-miniatuur. Je kan ook een virtuele tour van het Witte Huis bekijken.

Washington Monument

Washington Monument

Breng een bezoek aan het indrukwekkende Washington Monument van 169 meter hoog. Dit monument werd in 1884 opgericht, ter ere van George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten. Dit monument ziet er eigenlijk uit als een witmarmeren Egyptische obelisk. Het bouwwerk refereert aan de tijdloosheid van de klassieke beschavingen. Het monument bevindt zich aan het westelijke uiteinde van de National Mall. Aan de andere kant ligt de 618 meter lange Reflecting Pool, een vijver waar het hele monument zich in spiegelt. Vanaf het observatiepunt van het Washington Monument heb je een panoramazicht over de stad, de Potomac-rivier en het landschap van Virginia en Maryland.

Reisplannen? Wij hebben zeker iets voor jou!

Strandvakanties

Rondreizen

Roadtrips

Groepsreizen

Citytrips

Familievakanties

Autovakanties

Cruises

Jeugdvakanties

Reizen op maat