015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Chris – Het Reishuis Antwerpen

Chris

Reisconsulent Het Reishuis Antwerpen

Bij Het Reishuis sinds: Juli 2021

Expertise: Zuidoost-Azië, Indisch subcontinent, Zuidelijk-Afrika, Latijns-Amerika 

Mooiste reisbestemming: Venezuela, op landschappelijk en menselijk vlak.. hoewel het ironisch genoeg één van de oudste delen is van de aarde, hebt ge vooral in het Canaima Nat. Park buitenaards aandoend mooie landschappen.. Zuid-Afrika heeft één tafelberg, weliswaar een hele mooie, maar ‘Klein Venetië’ (=betekenis van “Venezuela”) heeft er letterlijk tientallen.. de hoogste waterval ter wereld, bijna een kilometer hoog, die letterlijk en figuurlijk adembenemend kan zijn, en die tevens zijn oorsprong vindt bovenaan zo ’n machtige “tepuy” (=lokaal equivalent van een ’tafelberg’).. Spaans-koloniale steden vooralsnog gevrijwaard van het massatoerisme.. mini-archipellen gekenmerkt door paradijselijke fijnzandstranden.. kortom, een ruime diversiteit aan landschappelijk EN menselijk schoon in combinatie met een levendige eigen cultuur en boeiende geschiedenis. 

Favoriete reisbestemming: Indië.. eindeloos fascinerend land.. in wezen diverse werelden in één.. Noord-Indië is een andere wereld tegenover Zuid-Indië.. het verre noorden, de Ladakh-streek, is nog een andere wereld op zich.. en hetzelfde geldt eigenlijk ook voor het verre noordoosten, met al zijn ethnische minderheden enz.. zoveel culturen, zoveel kennis e.d. vinden hun oorsprong op het Indisch subcontinent.. zo ’n ruime verscheidenheid aan landschapstypes.. exotische godsdiensten die (bijna) nergens anders voorkomen.. zoveel menselijke en architecturale schoonheid.. zoveel haast tastbare historiek.. Mark Twain zei/schreef ooit over Varanasi: “a city older than history, older than tradition, older even than legend”.. kortom, zoveel moois en eindeloos fascinerend.

Bucket-list: De legendarische Zijde Route, Xinjiang-regio, Yemen, Pakistan, Afghanistan, Bhutan, de Aurora Borealis/Australis, de Danakil-depressie (de ‘mooiste hel op aarde’, in Ethiopië).

Favoriete Quote: “Live, as if you were to die tomorrow.. learn, as if you were to live forever”
(van een zekere Mohandas Karamchand GANDHI, dé ‘maha atma’)