015 690 900 03 291 17 15 info@hetreishuis.be

Sri Lanka, de complete rondreis

Rondreizen
From€ 2 735 p.p.
Naam*
E-mail*
Telefoon*
Uw boodschap*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

688

Waarom bij Het Reishuis boeken?

 • Geen gedoe, wij geven de beste prijs
 • Wij zijn steeds beschikbaar voor u
 • Zelf samengestelde reizen mogelijk
 • Leuke kortingen en extra's

Sri Lanka, de complete rondreis

0
 • 15 dagen, 12 nachten
 • Sri Lanka
 • Individuele rondreis met chauffeur
 • Mix van cultuur, natuur en strand

Reisprogramma

 

Dag 1 : Brussel Colombo

Vertrek vanuit Zaventem naar Colombo.

Dag 2 : Colombo (o)

Bij aankomst onthaal door de lokale vertegenwoordiger en transfer naar hotel Mirage*** of gelijkwaardig. Stadsrondrit inclusief een bezoek aan de Gangarama tempel. Terugkeer naar uw hotel en vrije tijd.

Dag 3 : Colombo Anuradhapura (o-a)

Na het ontbijt bezoek aan een vissersdorp en rit naar Anuradhapura. Bij aankomst check-in in hotel The Lakeside at Nuwarawewa***, of gelijkwaardig. In de namiddag bezoek aan Mihintale, waar de monnik Mahinda voor het eerst het boeddhisme predikte op het eiland en de toenmalige koning bekeerde. Bezoek aan de kloosterruïnes en een stevige klim naar de tempel op de heuveltop met een prachtig uitzicht.

Dag 4 : Anuradhapura Polonnaruwa Sigiriya (o-a)

Na het ontbijt, uitgebreid bezoek aan de eerste hoofdstad van Sri Lanka van de 4e tot de 11e eeuw. De stad was in die tijd één van de belangrijkste en stabielste politieke centra van Zuidelijk Azië. Met de koninklijke tuinen, het paleis Mahasena en de prachtige tempels met enorme koepels is Anuradhapura net een groot openluchtmuseum dat een oppervlakte van bijna 40km² beslaat. In de namiddag bezoek aan Polonnaruwa, de tweede voormalige hoofdstad van Sri Lanka gedurende de 10e tot de 12e eeuw, als opvolger van Anuradhapura. De stad werd gebouwd rondom een aantal gigantisch aangelegde meren en na een schitterende start werd ze in de 12e eeuw na buitenlandse invasies geplunderd en verlaten. De jungle deed zijn werk en beschermde een aantal monumenten. Het is één van de best bewaarde archeologische sites in Azië en bevat een groot aantal goed bewaarde paleizen, tempels, kloosters en dagoben. De Gal Vihara is één van de best bewaarde. Daarna rit naar Sigiriya en check-in in hotel Oak Ray Elephant Lake***, of gelijkwaardig.

Dag 5 : Sigiriya (o-a)

Bezoek aan de ‘Leeuwenburcht’ van Sigiriya, een 200 meter hoge gigantische rots die midden in een vlak landschap uit de aarde oprijst. Ze werd in de 5e eeuw gebruikt als verdediging door op de top een citadel en beneden rond de rots een ommuurde stad met paleis, lusthoven, tuinen en waterbekkens te bouwen. Verder zijn er de 5e eeuwse wereldberoemde licht erotische fresco’s van sierlijke vrouwen, aangebracht op de wanden van een galerij in de rots, hoog boven de grond. Boven op de rots, te bereiken via aan trappenstelsel langs de wanden, hebt u een absoluut enig zicht op de groene omgeving, in welke richting u ook kijkt. Terugkeer naar uw hotel en vrije namiddag.

Dag 6 : Sigiriya Dambulla Digana (o-a)

Na het ontbijt bezoek aan de indrukwekkende grottentempel in Dambulla. Dit complex van bijna 2000 jaar oud is zeer goed bewaard gebleven. Momenteel ziet u er nog steeds originele wandschilderingen en honderden Boeddha’s. Hierna rit naar Digana, gelegen in de prachtige natuur rond Kandy. Onderweg maakt u een stop bij een kruidentuin in Matale. Hier leert u alles over de specerijen die in de lokale keuken erg belangrijk zijn. Bij aankomst check-in in Oruthota Chalet** of gelijkwaardig, gelegen in een rustige omgeving. Rest van de  middag vrije tijd.

Dag 7 : Digana Kandy (o-a)

Verkenning van het Knuckles gebergte, ook wel Misty Mountains genoemd. Knuckles komt van de vorm van de berg, het is net een vuist met knokels. Samen met een lokale gids maakt u een trekking langs dorpen, plantages, rijstvelden, watervallen,… In de namiddag rit naar Kandy. Bij aankomst check-in in hotel Suisse*** of gelijkwaardig.  Het hoogtepunt van de avond is het bijwonen van de ceremonie in de Tempel van de Tand, dit heiligdom bewaart het belangrijkste religieuze relikwie van het eiland, nl. de heilige tand van Boeddha. Pelgrims offeren lotusbloemen en willen een glimp opvangen van het relikwie dat slechts kort wordt getoond, een intrigerend religieus gebeuren.

Dag 8 : Kandy (o-a)

In de voormiddag bezoek aan de Koninklijke Botanische Tuinen van Peradeniya, niet ver van Kandy. Ze zijn bekend voor de uitzonderlijke collectie van 300 variëteiten van orchideeën, diverse kruiden en geneeskrachtige planten, het herbarium en de bijzondere variëteiten van palmbomen. Vrije namiddag. U kunt er heerlijk wandelen rond het meer of gezellig winkelen in de kleine straatjes rondom de tempel.

Dag 9 : Kandy Nuwara Eliya (o-a)

Na het ontbijt, vertrek naar het station voor de trein naar Nanu Oya. Vandaag maken we een leuke treinrit. De trein rijdt vrij langzaam en baant zijn weg door tunnels in de groene heuvels en er zijn prachtige zichten op theeplantages. Onderweg zien we vaak theeplukkers aan het werk. Bij aankomst in het station staat de chauffeur u op te wachten en gaat het verder per wagen naar Nuwara Eliya, centrum van de theeproductie waarmee Sri Lanka een wereldreputatie heeft verworven, dankzij de Engelsen. Ceylon Tea! Bij aankomst check-in in hotel Heaven Seven*** of gelijkwaardig. In de namiddag bezoek aan een theeplantage en -fabriek met rondleiding en informatie over het proces van het plukken, drogen, selecteren, conditioneren en verpakken.

Dag 10 : Nuwara Eliya Ella (o-a)

Na het ontbijt rit naar Dambatenna. Vanaf hier gaat de rit verder per tuk tuk tussen de theeplantages naar Lipton’s Seat (1970 m). Dit is de plek waar Sir Thomas Lipton in 1890 het eerste theezaadje plantte. Eenmaal boven kunt u genieten van een fenomenaal uitzicht over de theeplantages en lager gelegen heuvels en bergen. De afdaling gebeurt te voet (+/- 3u) langsheen de theeplantages. Doorrit naar Ella en check-in in hotel Ella Mount Heaven*** of gelijkwaardig.

Dag 11 : Ella (o-a)

’s Morgens vroeg begint uaan de klim naar Little Adams Peak (1140 m), het kleine broertje van Adams Peak. Een wandeling van ongeveer 2 uur langs theevelden, afgelegen dorpjes, treinbruggen en watervallen. Voor het steilere gedeelte is een trap aangelegd, waardoor u eenvoudig naar de top kunt. Verder kunt u nog een bezoek brengen aan de Nine Arches Bridge. Het is de ideale plaats om de Sri Lankaanse treinen te fotograferen. De brug werd in de koloniale periode gebouwd door de Engelsen, toentertijd was het een bijzonder bouwwerk. Hij is volledig gebouwd van bakstenen, cement en massieve stenen, dus zonder het gebruik van staal. Rest van de dag is vrij.

Dag 12 : Ella Udawalawa (o-a)

Na het ontbijt vertrek naar Udawalawa. Bij aankomst bezoek aan het Elephant Transit Home. Hier worden jonge olifanten opgevangen die in de jungle werden gevonden. Vanop afstand kunt u zien hoe de jonge dieren gevoederd worden. Tweemaal daags komen de olifanten naar de voederplaats toe om gulzig hun melk naar binnen te werken. Het doel is om jonge weesolifanten opnieuw voor te bereiden op het leven in het wild. Tijdens de jeepsafari in het nationale park heeft u grote kans om olifanten te spotten. Door de lage vegetatie laten olifanten zich makkelijker zien. U ziet er ook veel andere beesten zoals pauwen, krokodillen, apen en herten en dan zijn er ook nog de talloze vogelsoorten die het park rijk is. Check-in in Athgira River Camp*** of gelijkwaardig.

Dag 13 : Udawalawa Galle Kalutara (o-a)

Rit naar Galle. Bezoek aan het charmante stadje, een vroegere koloniale haven beschut door omwallingen en in zijn geheel geklasseerd als werelderfgoed door de Unesco. Rit naar Kalutara en check-in in hotel Tangerine Beach*** of gelijkwaardig. Vrije tijd aan het strand.

Dag 14 : Kalutara Colombo Brussel (o)

Check-out om 12u. Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Colombo voor de terugvlucht.

Dag 15 : Brussel.

Aankomst in Brussel. Nagenieten van een prachtige reis.

Overnachtingen

Mirage Colombo
***

The Lakeside at Nuwarawewa
***

Oak Ray Elephant Lake
***

Oruthota Chalets
**

Hotel Suisse
***

Heaven Seven
***

Ella Mount Heaven
***

Athgira River Camp
***

Tangerine Beach
***

Reisdetails

Aantal dagen

 • 12 nachten, 15 dagen

Inbegrepen

 • Lijnvluchten met Turkish Airlines in de Q-klasse (taksen en bagage inbegrepen).
 • 12 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.
 • Maaltijden volgens het programma.
 • Engelssprekende gids/chauffeur.
 • Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers met a/c wagen.

Niet Inbegrepen

 • Overige maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven
 • Gebruikelijke fooien
 • Visumkosten
 • Eventuele verzekeringen

Prijs

 • Periode 10/01/2023 – 20/04/2023 : vanaf € 2995 p.p.
 • Periode 21/04/2023 – 30/06/2023 : vanaf € 2735 p.p.
 • Periode 01/07/2023 – 31/08/2023 : vanaf € 3170 p.p.
 • Periode 01/09/2023 – 31/10/2023 : vanaf € 2865 p.p.

Prijzen per persoon op basis van tweepersoonskamer. Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.

Sfeerbeelden

1 travellers are considering this tour right now!

Proceed Booking